15 februari 2023: Gelders Klimaatdebat

19 januari 2023 - Nog vier maanden te gaan voor de Provinciale Staten verkiezingen. Daar worden de politieke piketpaaltjes geslagen. Oók op het vlak van klimaat en energie. Kunnen we onze Gelderse klimaatdoel van 55% CO2-reductie in 2030 nog binnen bereik brengen? Daarom -exact één maand voor de verkiezingen- een publiek debat op de namiddag van 15 februari met de hoofdrolspelers in de Gelderse politiek. Aan de hand van scherpe vraagstellingen voelt dagvoorzitter Clairy Polak hen aan de tand over ambities, voornemens en concrete plannen. Locatie: de Hanzehof in Zutphen. Georganiseerd vanuit het GEA-netwerk.

Exact één maand later worden met de Provinciale Staten verkiezingen op 15 maart 2023 de politieke piketpaaltjes voor de komende jaren geslagen. Oók op het vlak van klimaat en energie. Eén van de meest prangende vragen is of we het Gelderse klimaatdoel van 55% CO2-reductie in 2030 nog kunnen binnenhalen? Het spant er om. De klimaat-inspanningen vormen bepaald geen gelopen race. De Gelderse volksvertegenwoordigers kunnen (het) verschil maken.

Weten wat er te kiezen is

Denk aan standpunten op het vlak van de hoognodige opwekking van schone energie met zon en wind, de gasloze warmte voor onze huizen, de elektrificatie van de industrie of oplossingen ‘achter de meter’ in afwachting van een krachtiger elektriciteitsnet? Daarom –exact één maand voorafgaand aan de verkiezingen– een publiek en prikkelend debat met de Gelderse politieke partijen en hun hoofdrolspelers zodat de Gelderlander weet wat er te kiezen valt. Het debat wordt georganiseerd door het Gelders Energieakkoord (GEA), een netwerk van meer dan 200 Gelderse organisaties.

Klik hier voor uw aanmelding

In contact met het netwerkIk word graag partner van het netwerk.

AanmeldenIk ben nieuwsgierig. Stuur me de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief