Voor gemeenten: kennissessie over ‘zelflevering’

19 juli 2023 - Veel gemeenten kopen hun energie op een traditionele manier in: via Europese aanbestedingen en meerjarige contracten. Een alternatief is de zogeheten ‘zelflevering’. Speciaal voor gemeenten organiseren het Gelders Energieakkoord, Klimaatverbond Nederland en NP RES op 19 september een kennissessie over dit onderwerp.

Bekijk hier de terugblik en de handout.

Zelflevering is het als lokale of regionale overheid aan jezelf leveren van energie. Die energie heb je óf zelf geproduceerd óf koop je ergens in. Bijvoorbeeld bij een (lokale) producent of van de energiebeurs. Dat kan en dat mag. Je kunt dit als gemeente op verschillende manieren organiseren. Bijvoorbeeld via een gemeentelijk energiebedrijf, bij ondernemers met opweklocaties of via de coöperatie als energiegemeenschap. Maar wat zijn nu precies de voor- en nadelen, wat betekent dat voor de interne organisatie en vooral ook: welke politieke keuzes gaan er aan vooraf? In de kennissessie komen gemeenten en leveranciers aan het woord over hun oplossing en ga je zelf aan de slag met het vraagstuk voor jouw gemeente.

Georganiseerd door: NP RES, het Gelders Energieakkoord (GEA) en Klimaatverbond Nederland. Meer info over het programma volgt op onze websites. Inschrijven kan alvast op op deze pagina.

 

 

In contact met het netwerkIk word graag partner van het netwerk.

AanmeldenIk ben nieuwsgierig. Stuur me de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief