Tweede GEA-factsheet: ‘Elektriciteit uit zon’

16 december 2022 - Na de factsheet over windenergie is het de hoogste tijd voor de volgende: over ‘elektriciteit uit zon’. De factsheets zijn bedoeld als helpend in de gesprekken binnen het netwerk. Soms leven er twijfels en vragen in de communicatie. Helderheid over ‘de feiten’ kan ruis wegnemen. De klimaat-opgave is immers bepaald niet simpel. Een understatement zelfs. Uitdagingen liggen er op elk vlak: bestuurlijk, politiek, ruimtelijk, technisch, financieel en sociaal. Vandaar het initiatief om de mening-, beleid- en besluitvorming te helpen met een aantal factsheets waarin informatie beter begrijpelijk en inzichtelijk is gemaakt. Ook handig voor een breder publiek.

Ook de derde factsheet is inmiddels in voorbereiding. Die gaat over de opslag van energie. Qirion Energy Consulting maakt de factsheets in opdracht van het GEA-netwerk. Klik hier voor de download of op het beeld om de factsheet te lezen.

Bekijk de tot nu toe uitgebrachte Factsheets bij onze publicaties.

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: