TenneT: webinar over congestieonderzoeken

10 november 2022 - Er is veel belangstelling van nieuwe partijen die (duurzame) elektriciteit produceren en een aansluiting willen op het elektriciteitsnet. In 2021 leidde deze snelle opkomst, van met name zonneparken, tot congesties op het hoogspanningsnet in vier regio’s waaronder Gelderland. Afgelopen periode heeft de landelijke netbeheerder TenneT in de regio’s onderzoeken gedaan naar de mogelijkheden om het bestaande net beter te benutten.

De resultaten van deze onderzoeken maken zij op donderdag 17 november bekend via hun website.

TenneT nodigt belangstellenden uit voor een speciaal webinar waar een toelichting volgt op de resultaten van de onderzoeken en het vervolg. Het webinar vindt plaats op vrijdag 18 november van 13.00 tot 14.00 uur. Via een live chat kunnen deelnemers vragen stellen. Het gehele webinar is op een later moment ook terug te kijken.

Interesse om deel te nemen? Stuur dan een mailtje naar netcapaciteit@tennet.eu onder vermelding van ‘webinar netcapaciteit 18 november’. Dan volgt in de week van de presentatie een deelname-link.

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: