KIJK TERUG: GEA meet-up over Energie Systeem Integratie

29 april 2021 - Bekijk hier de nieuwe aflevering van onze GEA meet-up over Energie Systeem Integratie (ISE). Een gesprek over het integreren van energiestromen. In deze meet-up gaan Erik Lelieveld, Martijn Bongaerts en Roos Salomons in gesprek met gasten voor wie de energievraag en -aanbod van essentieel belang is (in Gelderland).

Over deze uitzending

Om de klimaatdoelen te halen moet alles anders. Schoner reizen, energieneutraal wonen, circulair produceren, slimmer verwarmen en duurzame energie gebruiken. Dat betekent dat het systeem om al die energie te vervoeren zwaar onder druk staat. Aardgas moet plaatsmaken voor andere bronnen; schone elektriciteit van wind en zon is er niet altijd wanneer je het nodig hebt en ook de nodige netcapaciteit is er niet altijd. Ook dat moet dus anders.

Daarover gaat de GEA meet-up Energie Systeem Integratie.

Een gesprek over het integreren van energiestromen. In deze meet-up gaan Erik Lelieveld, Martijn Bongaerts en Roos Salomons in gesprek met gasten voor wie de energievraag en -aanbod van essentieel belang is:

  • Michiel Timmerije, director Energy & Residues van de AVR
  • Gerrit Jan Koopman, directeur van de Vereniging Nederlandse Papierfabriek
  • Pallas Agterberg, challenge Officer bij netbeheerder Alliander
  • Rochus van Tuijl, directeur glastuinbouwbedrijf Linflowers.

Bekijk hier de aflevering terug

Reageer op dit artikel
Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: