Museum Arnhem organiseert vrijdag 27 september een klimaatmars in Arnhem

23 september 2019 - Wereldwijd gaan tijdens de Global Climate Strike mensen de straat op om te protesteren voor klimaatrechtvaardigheid. Op 27 september gebeurt dat ook in Arnhem. Dan organiseert Museum Arnhem om 14:00 uur een klimaatmars, waarin jong en oud worden opgeroepen hun stem te laten horen in het huidige klimaatdebat.

Mars als onderdeel van klimaatexpositie

Klimaatproblematiek is een zeer actueel thema voor Museum Arnhem. De tentoonstelling Stormy Weather die momenteel wordt gepresenteerd in De Kerk vertelt meer over het verhaal van klimaatverandering en sociale rechtvaardigheid. Volgens het museum sluit de mars goed aan bij de expositie en biedt het de mogelijkheid om meer aandacht te vragen voor deze onderwerpen.

Voorafgaand aan de mars zijn er in nog meer activiteiten die betrekking hebben op het klimaat. Voor meer informatie over het programma en het aanmelden voor de mars, kun je hier meer vinden op de Facebookpagina van Museum Arnhem. 

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: