Masterclass: “De kansen voor CO2-reductie in de Gelderse logistiek”

Voor Gelderse volksvertegenwoordigers

Het pakketje van de webwinkel bij je thuis, de container met elektronica die via de Rotterdamse haven Gelderland binnenkomt of de zeevruchten die met een bestelbusje in hartje Apeldoorn arriveren bij één van de vele restaurants. Het zijn voorbeelden van de veelzijdigheid van logistiek en de betekenis ervan in ons dagelijks leven. Maar logistiek draagt ook flink bij aan de CO2-uitstoot in Gelderland. Daarnaast staat de sector onder druk door kleine marges, gebrek aan laadinfra (o.a. door netcongestie) en de opkomst van Zero-Emissie zones. Onze logistieke gewoontes zijn niet houdbaar voor een duurzame toekomst. Maar hoe wel? En hoe stuur je daar op als Gelderse volksvertegenwoordiger in de Gemeenteraad of Provinciale Staten?

Daarom organiseert in 2024 het Gelders Energieakkoord de masterclass “De kansen voor CO2-reductie in de Gelderse logistiek”.

Inzet: raads- en statenleden meenemen in de mogelijkheden om tot CO2-reductie in de logistiek te komen én de handvatten te bieden om hiermee aan de slag te gaan.

Drie gastsprekers delen hun inzichten en adviezen:

* Nick Juffermans, strategisch adviseur mobiliteit en logistiek bij Goudappel, over de trends en kansen m.b.t. verduurzaming in logistiek.
* Theo Heinink, vanuit de werkgroep Clean Energy Hubs over het bereiken van een dekkend netwerk van clean energy hubs voor het transport.
* Hendrik Jan van Engelen, directeur MCA Brabant over modal shift, samenwerking binnenhavens en de ruimtevraag voor vervoer over water.

Met hen bespreken we nut en noodzaak van logistieke stromen, de vele mogelijkheden die er liggen voor verduurzaming en de randvoorwaarden die daarvoor nodig zijn.
Meer informatie volgt.

 

In contact met het netwerkIk word graag partner van het netwerk.

AanmeldenIk ben nieuwsgierig. Stuur me de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief