Lochemse woningen aan de waterstof

05 december 2022 - Waterstof is één van de mogelijke alternatieven om woningen en gebouwen van het aardgas te krijgen. Alliander experimenteert ermee in een unieke pilot die drie jaar duurt. Twaalf monumentale panden in de Lochemse wijk Berkeloord worden er inmiddels mee verwarmd.

Daarvoor is het bestaande aardgasnet ingezet. De pilot vindt plaats op verzoek van de bewoners zelf en moet antwoord geven op de vraag hoe toekomstbestendig waterstof is als alternatief voor aardgas. Vooral bij woningen die moeilijk te isoleren zijn en waarvoor elektrische warmtepompen geen oplossing bieden - of voor wijken waar geen warmtenet kan worden aangelegd. Alliander werkt hier samen met onder andere LochemEnergie, Remeha en Westfalen Gassen Nederland BV. Lees het bericht van Alliander.

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: