Gelderse plaats Oosterhout krijgt duurzaam transformatorstation van TenneT en Liander

20 oktober 2021 - In Oosterhout, vlakbij Nijmegen, bouwen netbeheerders TenneT en Liander een nieuw transformatorstation. TenneT heeft in afstemming met gemeente Nijmegen een plan gemaakt om hier een zo duurzaam mogelijk transformatorstation neer te zetten. Op het station staan biodiversiteit, CO2-reductie en een energieneutraal gebouw centraal.

Samenwerken om rmeer netcapaciteit te realiseren

In de omgeving van Nijmegen-Noord komen steeds meer woningen en bedrijven, waardoor de vraag naar elektriciteit toeneemt. Ook wordt er steeds meer duurzame energie opgewekt door windturbines en zonnepanelen. De huidige energie-infrastructuur is hier niet op berekend en daarom bouwen TenneT en Liander een nieuw gezamenlijk transformatorstation tussen de Griftdijk en bedrijventerrein Park 15, ten zuiden van de afrit van de A15. Liander is begin dit jaar gestart met de bouw. TenneT start 19 oktober. Het station is naar verwachting medio 2023 klaar.

Bedrijventerrein stroomt vol

Er wordt momenteel volop gebouwd op Park 15. Inmiddels is het grootste deel van het logistieke bedrijventerrein bijna vol: vrijwel alle kavels zijn verkocht. De uitbreiding van de capaciteit is broodnodig. 

Lees meer over dit gezamenlijk project op de website van Liander.

Foto: Liander

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: