Gelderland eerste overheid op hoogste trede van de CO2-prestatieladder

09 oktober 2020 - Provincie Gelderland had net als de Gelderse gemeenten Renkum, Arnhem, Barneveld, Harderwijk en Bronckhorst het certificaat voor niveau 3 van de CO2-prestatieladder op zak. Onlangs mocht de provincie echter als eerste overheid in Nederland het certificaat ontvangen voor niveau 5, het allerhoogste niveau.

Goed zich op onze CO2-uitstoot

Deze erkenning past bij de ambities van de provincie. “We hebben nu volledig inzicht in hoeveel CO2-uitstoot we in onze provincie hebben, met name op onze provinciale wegen. Met onze elektrische provincieauto’s willen we graag het goede voorbeeld geven en anderen stimuleren”, zegt gedeputeerde Jan Markink tijdens het in ontvangst nemen van het certificaat.

Energieneutraal in 2030

Provincie Gelderland (als organisatie) wil in 2030 een klimaatneutrale organisatie zijn. Onder klimaatneutraal verstaat de provincie behalve CO2-neutraal ook energieneutraal en afvalloos. 

SKAO

Welke maatregelen hebben geleid tot de stijging op de ladder, kun je hier lezen op de website van SKAO. SKAO jaagt bedrijven en overheden met de CO2 -Prestatieladder aan om CO2 te reduceren met als doel een klimaatneutraal bedrijfsleven te realiseren. Op basis van hun prestaties op dit gebied ontvangen bedrijven en overheden een certificaat.  

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: