Een GEA-ontmoeting met de Gelderse papierindustrie [video]

16 september 2020 - In Eerbeek en Loenen vind je vier van de acht Gelderse papierfabrieken. Voor het maken van papier is enorm veel energie en water nodig. Met de nodige impact op het klimaat. Daarom wordt bij deze papierfabrieken hard gewerkt aan verduurzaming.

Christian Lorist, programmaregisseur Bedrijven, instellingen en industrie van het GEA, nam een kijkje. Met Irma Bijker, programmamanager Eerbeek-Loenen 2030 bij de provincie Gelderland, spreekt hij over de verduurzamingsopgave van de Gelderse papier industrie.

Ook bezoekt hij het waterzuiveringsbedrijf Industriewater Eerbeek. Zij zuiveren en recyclen het water niet alleen maar halen er ook biogas uit dat vervolgens weer wordt weer terug geleverd aan de industrie. Benieuwd naar de aanpak? Bekijk de video.

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: