Busvervoerder introduceert 246 elektrische bussen

16 december 2020 - Sinds kort worden reizigers in de regio IJssel-Vecht, waar onder andere de Veluwe deel van uitmaakt, bediend door busvervoerder RRReis. Met de komst van RRReis worden ook 246 elektrische bussen geïntroduceerd, wat de concessie een van de meeste duurzame concessies van Nederland maakt.

CO2 reductie OV

De bussen van RRReis rijden gezamenlijk 25 miljoen kilometer per jaar. Een groot gedeelte hiervan wordt gereden door de nieuwe elektrische bussen. Met deze stap draagt de busvervoerder bij aan de ambitie van de provincie Gelderland om de CO2-uitstoot van het openbaar vervoer terug te dringen. Volgens openbaarvervoerbedrijf Keolis Nederland besparen de bussen gezamenlijk een CO2-uitstoot van meer dan 15,755 ton per jaar.

Elektrisch

RRReis is de merknaam voor het regionale OV in Gelderland, Overijssel en Flevoland. Op zes verschillende busstations kunnen de elektrische bussen laden. In de regio staan 27 laadpalen die ervoor zorgen dat de bussen onderweg kunnen opladen. ’s Nachts staan de bussen op de stallingen aan de stekker. Daarnaast zijn er zeven busdepots geplaatst en meer dan 150 laadkasten. 

 

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: