222 woningen van het gas in Didamse Bloemenbuurt

05 maart 2021 - Het is één van de Wijken van de Toekomst in Gelderland: de Bloemenbuurt in Didam (gemeente Montferland). In deze wijk gaan nu maar liefst 222 woningen van woningcorporatie Plavei van het gas af. In mei starten de werkzaamheden in de buurt.

Begin deze maand werden door gemeente Montferland, Woningcorporatie Plavei, Energieleverancier de Graeflander en infra-specialist Firan de handtekeningen gezet onder de plannen voor een warmtenet.

"In de Bloemenbuurt worden woningen gerenoveerd en staat een vernieuwing van de openbare ruimte op stapel. Samen met de woningcorporatie maken we gebruik van het momentum om de wijk ook aardgasvrij en duurzaam te maken", laat de gemotiveerde wethouder Walter Gerritsen weten via de website van zijn gemeente.

Aan het warmtenet worden in eerste instantie 222 woningen van Plavei in de Bloemenbuurt aangesloten. Later ontvangen particuliere woningen een aanbod voor aansluiting op het modulair warmtesysteem. De gemeente verkent de mogelijkheden om een (rijks)subsidie aan te vragen voor deze uitbreiding van het warmtenet.

Meer informatie

Het hele artikel over het getekende akkoord lees je hier op de website van gemeente Montferland. Uitgebreide informatie over de totstandkoming en voortgang van het aardgasvrij maken van de Bloemenbuurt lees je hier op de website van Wijk van de Toekomst. Meer weten over (het werk van) woningcorporatie Plavei, bekijk dan dit fragement uit onze GEA Meet Up-aflevering over de Gebouwde Omgeving.

 

Reageer op dit artikel

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: