11 november: GEA najaarscongres

UPDATE:

Met de toenemende impact van corona ontkomen we er niet aan: de GEA-netwerkbijeenkomst van morgen (11-11) is van de baan! Met pijn in het hart. Het zou immers een nieuwe periode inluiden waarin we als netwerk elkaar weer live en met nieuwe energie hadden kunnen ontmoeten.

Er is alles aan gedaan om deze ontmoeting succesvol te maken. Maar de werkelijkheid van dit moment is overduidelijk. Daarom moeten we onze verantwoordelijkheid nemen. ‘Op de letter’ was dit event nog mogelijk geweest (alle mogelijke voorzorgsmaatregelen waren genomen) maar de situatie van dit moment maakt dat we niet anders kunnen dan afblazen.

Een snelle nieuwe datum zou mooi zijn maar dit kalenderjaar biedt waarschijnlijk geen nieuwe kans meer. Voor februari staat al wel een nieuw congres op de rol waarbij we het Europese klimaatbeleid in verbinding willen brengen met de lokale praktijk. Daarover volgt binnenkort meer info.

---

Oorspronkelijk bericht

We proberen het weer voorzichtig: het echte ontmoeten. Iets dat we in het GEA-netwerk al zo lang hebben moeten ontberen. Goed nieuws daarom! in de namiddag van donderdag 11 november komt het netwerk weer samen! De plek: Fort Lent in, uiteraard, Lent. Aan de Waal bij Nijmegen.

Het accent ligt vooral op het hernieuwde fysieke ontmoeten. Het inhoudelijke gedeelte spitst zich toe op de verschillende bottom-up initiatieven en projecten binnen de vijf programmalijnen. Van ‘elektrisch lessen’ als stimulans voor emissieloos rijden tot aan ‘klimaatadaptieve bedrijventerreinen’.

Dus: wat mag er voor november in de agenda:

  • Datum:                Donderdag 11 november 2021
  • Tijd:                     16.00 - 19.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur)
  • Locatie:               Wijnfort Lent

Programma

Nee, er is geen klassiek plenair programma. Het gaat vooral om het echte ontmoeten. Wel zijn er aansprekende korte pitches van sprekers die actief zijn in één van de vijf domeinen. Van ‘One-stop-shopping voor bewoners’ tot ‘De kansen van carbon credits’. Bij binnenkomst ligt er een handige ‘pitchwijzer’ voor je klaar. Je kiest zelf.

Bereikbaarheid

Fort Lent is makkelijk bereikbaar vanaf de N325. Voor de auto is er voldoende parkeergelegenheid. De treinreizigers kunnen kiezen voor een OV-fiets (vanaf station Nijmegen) óf: de speciale GEA-shuttle-taxi vanaf Station Lent (helaas nog niet elektrisch). Maar je kunt ook kiezen voor een fraaie wandeling van een half uur over de dijk.

Om een idee te hebben van de behoefte voor de GEA shuttle-bus verzoeken we je via deze link aan te geven of je daar gebruik van wilt maken. De shuttle rijdt vanaf Station Lent tussen 15.15 en 16.15 uur en vanaf Fort Lent tussen 18.00 en 19.00 uur.

Testen voor toegang

We zijn er al een beetje aan gewend: de QR code. Bij binnenkomst wordt gevraagd naar deze code plus een ID-bewijs. Via de app of op papier. Toch nog snel laten vaccineren? Dat regel je snel via deze site.  

Hapjes

Mocht je je daar zorgen over maken: hapjes zijn vegetarisch/veganistisch. Bovendien is er rekening gehouden met de meest voorkomende allergieën.

COVID-19

Vanwege de logistiek konden we niet langer wachten met het delen van alle informatie over dit GEA Najaarscongres. Mocht de persconferentie van dinsdag 2 november daar nog aanleiding toe geven, dan komen we nog met nadere info.

Plan

Gelderland energieneutraal in 2050. Die ambitie vraagt om concrete plannen met klinkende resultaten. GEA-partners initiëren, programmeren, begeleiden en stimuleren. We helpen elkaar op een lastige route naar succes. Zo leveren we een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en het klimaatbeleid in Gelderland.


Aanmelden nieuwsbrief

Doelen

Programma's

De partners in het GEA zijn actief in vijf hoofdprogramma’s: