‘Wijk van de Toekomst’

‘Wijk van de Toekomst’

Het programma Wijk van de Toekomst richt zich op één van de hoofdthema’s van de energietransitie in de gebouwde omgeving: de stapsgewijze afkoppeling van het aardgas van de Gelderse wijken én de opbouw van een nieuwe basis voor warmtevoorziening. Daarmee maakt een Wijk van de Toekomst zich klaar voor de toekomst en wordt een wijk een plek waar mensen prettig wonen en werken, zowel betaalbaar als veilig en aardgasvrij, geschikt voor jong en oud, zonder wateroverlast of hittestress en mét duurzaam vervoer.

Klik hier voor alle informatie over Wijk van de Toekomst!

Wij willen in Gelderland van het aardgas af! Een moeilijke, maar geen onmogelijke opdracht. Een wijk verduurzamen en aardgasvrij maken is ingrijpend. Daarom werken we samen met bewoners, een wijk- of dorpsraad, de gemeente, de netbeheerder of een woningcorporatie stap-voor-stap toe naar deze gezamenlijke stip op de horizon. We maken elkaar enthousiast en zoeken naar betaalbare mogelijkheden om samen energie te besparen en warmte duurzaam op te wekken. En het mooiste is: iedereen in een wijk kan daartoe initiatief nemen en wij helpen je graag op weg.

Inmiddels zijn er diverse wijken vol aan de slag. Dat zie je op de kaart. Klik er maar op en dan kom je op de website waar alle informatie op staat over Wijk van de Toekomst. 

Wil je meer lezen over de wijken en hoe zij aan het werk zijn voor hun toekomstige wijk? Klik hier en wij vertellen je er alles over.

Navigatie