Nieuws

Renovatie en verduurzaming VvE Lindenhove van start

7 maart 2018 - Na jaren voorbereiding en inzet is het zover, de renovatie en verduurzaming van het appartementencomplex Lindenhove aan de Loolaan in Apeldoorn gaat dit voorjaar van start. Uniek aan het project is dat door de enorme energiebesparing en besparing op de onderhoudskosten de huidige bewoners niet méér servicekosten gaan betalen.

Het GEA sprak met projectleider van de tafel VvE’s van het GEA Marianne Nevens. Zij is sinds oktober 2016 betrokken bij dit project. “Tijdens een gesprek tussen de gemeente Apeldoorn, Ede en Wageningen kwam naar boven dat ze alle drie dezelfde uitdaging hadden. Zij wilden alle drie de doelgroep VvE’s helpen om de energietransitie te maken binnen hun gemeente en zochten naar een manier hoe dit te realiseren. Want ga er maar eens aanstaan. Je eigen huis verduurzamen naar NoM is al een uitdaging, laat staan als je dit binnen een VvE wilt doen. We zochten contact met de gemeenten Arnhem en Nijmegen en zijn zo met vijf gemeenten naar de provincie gestapt. Ons voorstel was om gezamenlijk een aanpak te ontwikkelen om VvE’s te helpen om stappen te zetten naar Nul op de Meter.

 

Vanaf dat moment ging het snel. De provincie introduceerde ons bij het Gelders Energieakkoord, want als je iets voor elkaar wilde krijgen, dan was dit de plek. En dat heeft ons ontzettend geholpen. Binnen drie weken schreven we een uitvoeringsplan en hadden helder hoe we het gingen aanpakken.

 

Nu is De Lindenhove de eerste pilot die daadwerkelijk gerealiseerd wordt. In Wageningen is een VvE ook flink op weg naar Nul op de Meter. We hebben zicht op pilots in Ede en Arnhem. Binnenkort hopen we ook een geschikte VvE in Nijmegen te vinden. En is er inmiddels een Gelderse subsidie voor VvE’s om een energiescan te laten uitvoeren en komt er een subsidie voor procesbegeleiding. Het VvE-energieloket staat voor je klaar om samen met jou aan de slag te gaan en ook jouw VvE te verduurzamen.

 

Ik ben erg trots op het werk dat we samen verzet hebben.”
 

Wil je weten wat het VvE-energieloket voor jou en jouw VvE kan betekenen? Neem dan contact met ze op via de website.

 

Lees meer over dit project.

Navigatie