Nieuws

Quickscan van RVO brengt biedt inzicht in mogelijkheden van duurzame energie voor ondernemingen

1 oktober 2019 - Met behulp van enkele kengetallen kan elk bedrijf snel een afweging maken voor de verschillende mogelijkheden voor duurzame energie. RVO ontwikkelde hiervoor de Quickscan DE. Deze tool toont de globale kosten, terugverdientijd en eventuele subsidiemogelijkheden voor de verschillende investeringen. Denk hierbij aan waterstof, wind, PV, biomassa, warmtepomp, geothermie, etc.

De Quickscan leidt je door een reeks vragen waarna je een beeld krijgt van de opties. Bij het doorlopen van de vragen heb je enige basiskennis nodig van de energiesituatie en over de besluitvorming, het beleid en de ambitie van jouw bedrijf. Wil je aan de hand van de Quickscan meer inzicht in de mogelijkheden van duurzame energie in jouw onderneming? Klik dan op deze link. De softwaretool is voor iedereen toegankelijk.

Masterclass Quickscan RVO in Epe

Afgelopen week was Energiekoplopers Apeldoorn en Epe (EAE) te gast bij Exportslachterij Gosschalk uit Epe waar ze een masterclass duurzame energie van RVO volgden. In de masterclass maakte RVO de deelnemers aan de hand van concrete oefencases wegwijs in de Quickscan Al snel werd duidelijk dat het gebruik van de softwaretool relatief eenvoudig is. Echter, cruciale data voor het energieverbruik bleek niet die avond niet zomaar voorhanden te zijn. Zo zijn de draaiuren van de ketels bij sommige bedrijven nog onbekend en dat is wel essentieel voor een optimale scan.

Energiekoplopers Apeldoorn en Epe (EAE)

EAE is een samenwerking tussen 20 grote bedrijven uit de proces- en maakindustrie, gemeente Apeldoorn en Epe, onderwijs en de Omgevingsdienst Veluwe IJssel en is mede mogelijk gemaakt door de provincie Gelderland via het Gelders Energieakkoord.

Navigatie