Nieuws

Nacht van de Nacht: Mag het licht uit……..

3 oktober 2018 - Nee, het gaat niet over het liedje van De Dijk maar over de Nacht van de Nacht! Op 27 oktober is het weer zover en omdat jij voorloper bent in de energietransitie, vragen wij je om die Nacht het licht uit te doen. Door mee te doen met de Nacht van de Nacht laat je zien dat het best een tandje minder kan met de verlichting. Je bespaart energie én het is ook nog eens beter voor mens en dier.

Uitdaging voor Gelderland

Op de website www.nachtvandenacht.nl staat een kaart met vlaggetjes met deelnemers en we zouden het geweldig vinden als we Gelderland dit jaar helemaal vol kunnen zetten met vlaggetjes. De vraag aan jou is dus: doe je mee met je bedrijf of gemeente? Laat je zien op de kaart van de Nacht van de Nacht. Direct aanmelden

Omslagpunt

Nederland is een van de meest verlichte landen ter wereld en wordt elk jaar iets lichter. Maar die toename lijkt te stoppen. Rijkswaterstaat dooft en dimt steeds vaker de wegverlichting en veel gemeenten zijn overgestapt op energiezuinige ledverlichting en doven de aanlichting van monumenten vanaf middernacht. Help jij mee om samen met ons het omslagpunt te bereiken? Met ledlampen en nieuwe technieken kun je veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur- en Milieufederaties ieder jaar aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energieverspilling tegengaan.

Toolbox

Op de website Nacht van de Nacht staat een toolbox met allerlei filmpjes en logo’s.

Navigatie