Nieuws

Jaarcongres 2019: verfrissend, verwarmend, verhit

14 maart 2019 - Woensdag 13 maart bezochten ruim 400 gasten ons jaarcongres in de Walburgiskerk van Zutphen. De temperatuur was verfrissend; de gesprekken aan de inhoudelijke tafels waren verwarmend en het debat af en toe verhit. Maar bovenal was het constructief. We hebben ideeën uitgewisseld, oude banden aangehaald en nieuwe contacten gelegd. En we hebben gemerkt dat er al veel politieke overeenstemming is over het doel dat we met z’n allen moeten behalen. En dat is goed. Over de route erheen heersen politiek gezien misschien verschillende meningen maar dat mag geen beletsel zijn om anders te wonen, anders te werken, anders te reizen en anders te produceren.

Onze politieke vertegenwoordigers (goed dat ze er waren!) hebben een duidelijke GEA-boodschap meegekregen: we rekenen op hen dat zij zich inzetten voor een bestuursakkoord dat de deuren openzet om nu ook verder tot daadwerkelijke transitie te komen. Met alles dat daarvoor nodig is, van fondsen tot wet- of regelgeving en brede support voor een intensivering van de samenwerking in GEA. Zodat we in 2030 samen trots kunnen concluderen dat we meer dan de helft van de broeikasgassen kwijt zijn. Hoe mooi zou dát zijn?

De aftermovie en de speech van voorzitter Asje van Dijk zullen opgenomen worden in het Clubblad dat eind maart uitkomt. Wil jij hem ook in je mailbox ontvangen, schrijf je dan nu in via deze link.

Navigatie