Evenement

GEA Netwerkborrel

25 oktober 2017 - Op 25 oktober organiseerde GEA een netwerkborrel voor haar deelnemers bij Itho Daalderop in Tiel. De ruim 60 deelnemers werden door Itho Daalderop gastvrij ontvangen door directeur Bas Korte.

Hij gaf een korte introductie over IthoDaalderop, het bedrijf dat 20 jaar geleden al zag dat de toekomst gasloos zou worden.

Volop economische kansen voor de maakindustrie
Aansluitend werden de GEA deelnemers in groepjes door de fabriek geleid. Vooral de diversiteit van de producten en de flexibiliteit waarmee het bedrijf inspeelt op de vraag van de markt, was indrukwekkend. De vraag naar duurzame installaties, waar IthoDaalderop specialist in is, is de afgelopen jaren enorm gestegen. ‘Duurzaamheid biedt enorm veel kansen voor de maakindustrie’, vertelde een lachende directeur Bas Korte.

Gelders Energiedienstenbedrijf
Na de rondleiding vertelde Eppie Fokkema (Programmatafel Wijk van de Toekomst) over het rapport ‘Verkenning Gelders Energiedienstenbedrijf’. Verduurzaming in de gebouwde omgeving heeft veel kansen door energiedienstenbedrijven. Eigenaren en bewoners kunnen volledig ontzorgd worden terwijl energiedoelstellingen sneller gerealiseerd kunnen worden. In 2018 wordt gewerkt aan de marktvraag in diverse pilotwijken, in 2019 zal de versnelling plaatsvinden in die wijken en in 2020 wordt flink opgeschaald. De doelstelling, het verduurzamen van 100.000 woningen,  is absoluut haalbaar als het op deze manier georganiseerd wordt. Verder lezen? U kunt het rapport 'Verkenning Gelders Energiedienstenbedrijf' hier downloaden.

 

Afscheid voorzitter Niels Joosten
Tijdens de bijeenkomst werd ook afscheid genomen van Niels Joosten, als onafhankelijk voorzitter van het GEA. Niels heeft een belangrijke rol gespeeld bij de opstart van het GEA, toen de deelnemende partners van allerlei partijen samenkwamen. Als neutraal en onafhankelijk voorzitter wist Niels de partijen te begeleiden en te enthousiasmeren, met stabiliteit als resultaat in de GEA-organisatie. Met een symbolisch cadeau bedankte Thijs de la Court voor bewezen diensten.

Niels neemt afscheid omdat hij zijn activiteiten heeft gewijzigd en geen bestuurder in het publieke domein meer is. Binnen de GEA structuur is bepaald dat de voorzitter onafhankelijk moet zijn en uit de publieke sector komt, de vice-voorzitter komt daarentegen altijd uit de private sector.

Er werd nog lang nagepraat en nageborreld: een succesvolle middag!

Navigatie