Nieuws

Energiebesparingsaanpak in de Achterhoek schaalt flink op

16 mei 2018 - De aanpak van ‘Achterhoek Onderneemt Duurzaam’ slaat goed aan in de Achterhoek. Na de pilot in de gemeente Berkelland zijn nu ook bedrijven in de gemeentes Doetinchem, Oude IJsselstreek en Bronckhorst aan de slag met duurzaam ondernemen en energiebesparing. Binnenkort volgen de bedrijven in de gemeente Oost Gelre.

‘De kracht zit in het feit dat lokale industriekringen en lokale ondernemers centraal worden gesteld in deze aanpak. Die ondernemers vertellen uit eigen ervaring wat het hen oplevert om duurzaam te ondernemen.’, vertelt initiatiefnemer Rinus Smet. ‘Omdat zij goede resultaten hebben uit de duurzaamheidsscan, gaat het als een sneeuwbal werken. Welke resultaten dat zijn? Meestal zijn de energiekosten enorm teruggelopen of zelfs op nihil uitgekomen. Maar vaak ook zijn de ondernemers blij met de complete duurzaamheidsaanpak die ze voorgesteld krijgen. Ze gebruiken dat inzicht om hun koers te verfijnen.  Andere tijden vragen om een andere aanpak. Bedrijven die duurzaam ondernemen, houden rekening met de maatschappelijke, ecologische en economische effecten van hun beslissingen.  Klanten willen het, partners willen het en slimme technieken maken het mogelijk. Bedrijven die duurzaam ondernemen, investeren in hun toekomst en zetten hun bedrijf op voorsprong

Het initiatief is gestart vanuit het SIKA, de Samenwerkende Industriële Kringen Achterhoek. Deze industriekringen vormen samen met hun eigen gemeente en de provincie een projectgroep, die de lokale ondernemers een duurzaamheidscan aan te biedt.

Meer informatie op www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl

Navigatie