Nieuws

Concrete invulling GEA middels VvE Energieloket Gelderland

21 december 2017 - Sinds oktober is het VvE Energieloket Gelderland van start gegaan. Het VvE Energieloket is beschikbaar voor alle (leden van) Vereniging van Eigenaren (VvE’s) in Gelderland die aan de slag willen met de verduurzaming van hun gebouw. Het loket komt voort uit het Gelders Energieakkoord, waarmee de provincie Gelderland onder andere de verduurzaming van VvE’s wil aanjagen.

Het VvE Energieloket Gelderland biedt ondersteuning door VvE’s van actuele informatie te voorzien over beschikbare subsidies en leningen en over mogelijkheden om te verduurzamen. Daarnaast kan zij hulp bieden bij het aanvragen van een VvE scan die de verduurzamingsmogelijkheden in kaart brengt.

Roadshows

Het VvE Energieloket Gelderland trekt de regio door met roadshows. Tijdens deze informatieavonden worden VvE’s meegenomen in de mogelijkheden om te verduurzamen. Na een eerste geslaagde avond in de gemeente Lingewaard volgt eind januari een informatieavond in de gemeente Arnhem. In het nieuwe jaar doet het loket de regio’s Food Valley, Noord-Veluwe, Nijmegen, Rivierenland, Achterhoek en Liemers aan, waarbij ieder kwartaal een andere regio centraal staat.

Marktdagen

Met de start van het VvE Energieloket Gelderland is er een centraal punt gevormd waar VvE’s terecht kunnen met hun vragen. De eerste reacties zijn enthousiast en veel VvE’s weten het loket goed te vinden. Naast de informatieavonden worden er in 2018 ook twee marktdagen georganiseerd. Het doel van deze dagen is om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen en VvE’s inzicht te geven in de verschillende technologische opties om gezamenlijk met bewoners te verduurzamen.

Contact

Het loket wordt bemand door Bart van de Velde en Annabel van Zante. Zij zijn bereikbaar via 085 – 060 89 39 (maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00) en via info@vve-energieloket.nl

Navigatie