Nieuws

Arnhemse trolleybussen gaan “off grid” de regio in

4 oktober 2019 - “Hier fährt die Zukunft”, oftewel “Hier rijdt de toekomst”, stond op een trolleybus vermeld die onlangs in Nijmegen werd gespot. Het betrof een proefmodel uit Zürich, die onlangs in de omgeving van Arnhem een aantal proefrondes reed. De Zwitserse trolleybus deed deze proefritten in opdracht van de vervoersbedrijf Hermes. Vervoersbedrijf – die met name actief is in de regio Arnhem, Nijmegen en Eindhoven en omgeving - zetten zich in voor schone mobiliteit in de eerder genoemde regio’s.

Lange(re) afstanden zonder bovenleiding

Bijzonder aan deze hypermoderne trolleybus is zijn vermogen om zonder de welbekende bovenleiding te kunnen rijden. Om dat te kunnen doen, moet de trolleybus eerst voortgedreven worden door de bovenleiding. Daarmee wordt een speciale batterij opgeladen, die de bus vervolgens van genoeg capaciteit voorziet om steden en dorpen in de omliggende regio zonder enige uitstoot te kunnen bedienen.

(Artikel gaat verder onder de foto)

Rijnlijn eerste regionale traject

De ambitie van de vervoerder, gemeente Arnhem, Renkum, Wageningen, Ede en provincie Gelderland is om een regionale trolleylijn in te zetten op de zogenaamde Rijnlijn tussen station Arnhem en de Campus van Wageningen. Testritten naar deze campus in Wageningen hebben bewezen dat het haalbaar is. Op welke termijn de eerste trolleybus op dit traject gaat rijden is nu nog niet bekend.

GEA te gast bij Breng tijdens Netwerkbijeenkomst

Op donderdag 24 oktober stelt Juul van Hout (directeur OV Regio Zuid Oost) de remise van Breng in Arnhem beschikbaar voor de Netwerkbijeenkomst van het Gelders Energiekakkoord. Hier maken we niet alleen kennis met de geïnnoveerde trolleybussen en projectpartners E-bus 2020, Provincie Gelderland, gemeente Arnhem, Hermes, Bordbusters, HAN, Venema, etc. maar organiseren we in het kader van vooruitgang ook de nieuwe ambities van het Gelders Energieakkoord. Ambities die moeten leiden naar doorbraken en resultaten. Met een organisatie en werkwijze die meer eenvoud en focus kent, een grotere slagkracht en meer zichtbaarheid (vooral van de resultaten). Kom ook nog deze bijeenkomst. Meld je hier aan!

Navigatie