Nieuws

Gelders Energieakkoord lanceert Gelderse ZonneWIJzer

25 september 2019 - Op 24 september is op het provinciehuis in Arnhem de Gelderse ZonneWIJzer gepresenteerd. De ZonneWIJzer is een initiatief van de tafel Ruimte van het Gelders Energieakkoord en opgesteld vanuit de vraag: “hoe ontwikkel je een zonneveld dat past bij de kwaliteiten van de Gelderland? Waar moet je dan naar kijken of op letten?”

(Bericht gaat verder onder de foto)

 

Steeds meer zonnevelden in Gelderland

Vanuit de praktijk is er behoefte om hier meer gevoel bij te krijgen. Er komen immers steeds meer initiatieven voor zonnevelden. Jan van der Meer (Gedeputeerde Energietransitie) had de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen. De ZonneWIJzer is specifiek voor de Gelderse situatie geschreven en staat vol met tips en aanbevelingen die helpen om tot een goede ruimtelijke inpassing van een zonneveld te komen. Een zonneveld waarin de techniek, natuur en landschap samenkomen.

Bouwsteen voor dialoog

De ZonneWIJzer is bedoeld om bij te dragen aan een gedeeld kennisniveau en levert concrete bouwstenen voor de dialoog. Dit kan betrekking hebben op een initiatief voor een zonneveld op een plek in Gelderland, maar ook bij de ontwikkeling van de Regionale Energiestrategieen die op dit moment voor zes Gelderse regio’s worden opgesteld.

De ZonneWIJzer is mede tot stand gekomen in samenwerking met KuiperCompagnons, Urban Synergy, ECN part of TNO en Het Lab.

 De ZonneWIJzer inzien? Klik hier om naar de website te gaan.

 

Navigatie