Nieuws & Evenementen

Smart Polder: Gelderse proeftuin in Arnhem

Smart Polder: Gelderse proeftuin in Arnhem

21 januari 2020 - Eind 2018 stelde de provincie Gelderland in het kader van het programma 'Gelderse proeftuin' vijf miljoen euro beschikbaar voor de gemeente met het beste plan om een wijk aardgasvrij te maken. De voorstellen van Arnhem en Ermelo ontliepen elkaar echter zo weinig dat de provincie het bedrag verdubbelde en de subsidie aan beide gemeenten toekende.

Lees verder
Hulp bij energiebesparing Arnhemse ondernemers

Hulp bij energiebesparing Arnhemse ondernemers

17 januari 2020 - De maatschappelijke opgave en urgentie om CO2-emissie terug te dringen is groot. Bedrijven kunnen gezamenlijk een gigantische energiebesparing realiseren door het verduurzamen van het bedrijfspand. Denk aan het gebruik van ledverlichting, sensors en isoleren van verwarmingsbuizen. Een energiescan maakt energie besparen makkelijk. Het geeft inzicht in de maatregelen die je kunt nemen, in de terugverdientijd van de investeringen en in opbrengsten. Bovendien helpt het bij het voldoen aan de Informatieplicht Energiebesparing.

Lees verder
Bijna 25.000 aanvragen aardgasloze nieuwbouwwoning in 2019

Bijna 25.000 aanvragen aardgasloze nieuwbouwwoning in 2019

16 januari 2020 - In 2019 werden bij Liander bijna 25.000 aansluitingen aangevraagd voor een aardgasloze nieuwbouwwoning. Daarmee was afgelopen jaar 69% van alle aanvragen aardgasloos. Een stijging van bijna 20 procent ten opzichte van 2018. Per 1 juli 2018 is de plicht voor netbeheerders om nieuwe huizen en kleine bedrijfspanden aan te sluiten op het aardgasnet, vervallen. Sinds die datum krijgen bouwers geen vergunning meer voor bouwplannen met een aardgasaansluiting.

Lees verder
Conferentie Wijk van de Toekomst

Conferentie Wijk van de Toekomst

10 januari 2020 - Op donderdag 13 februari organiseert de provincie Gelderland in samenwerking met de Wijk van de Toekomst de ‘Conferentie Wijk van de Toekomst’. Het event vormt de afsluiting van een reeks Gelderse ‘expedities’ en is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij het aardgasvrij maken van wijken: bewonersorganisaties, energiecoöperaties, bedrijven, woningcorporaties, netbeheerders, bestuurders en medewerkers van gemeente, provincie en Rijk.

Lees verder
Het dak op!

Het dak op!

2 december 2019

 1 2 3   ››
Navigatie