Kinderklimaatcampagne '2035: onze toekomst'

In 2017 organiseert GEA de kinderklimaatcampagne '2035: onze toekomst'. Basisschoolleerlingen in heel Gelderland kunnen meedoen aan deze actie met hun klas. Ze kunnen een volledig verzorgde les krijgen van een raadslid, wethouder of statenlid uit hun eigen woonplaats. De basisschoolleerlingen zijn in 2035 ongeveer 30 jaar oud. Wij bepalen nu dus hún toekomst. Met de kinderklimaatcampagne laten we deze volwassenen van de toekomst meepraten in het Gelders Energieakkoord. De resultaten worden getoond tijdens het jaarcongres van het GEA op 10 mei.

Hieronder een sfeerfilmpje van de aftrap van de kinderklimaatcampagne.Beste leerling van groep 8,

We moeten meer doen tegen de opwarming van de aarde. Maar wat? En wat voor gevolgen heeft dat voor hoe jij later woont? Als jij later groot bent, hoe ziet dan jouw wijk eruit? Mensen uit de politiek hebben jouw hulp nodig! Wat moeten zij nu doen, zodat jij straks fijn kunt leven?

Hebben we straks energieopwekkende huizen? Hebben we straks nog wel auto’s? Krijgen we meer groen in de wijk om heftige regenbuien op te vangen? Kun je dat gebruiken om meer speelplekken te krijgen?

Doe mee en ontvang een volledig verzorgde les van een raadslid, wethouder of statenlid uit jouw woonplaats. 

Met groepsgesprekken en creatieve werkvormen  bouwen we samen aan de wijk van de toekomst! Hoe ziet jouw wijk eruit in 2035. Met alle deelnemende scholen en politici maken we een actieplan voor Gelderland.

Jeugdcongres 10 mei 2017

Honderden mensen uit bedrijven, overheden en organisaties komen 10 mei bijeen om plannen te maken voor een Klimaatneutraal Gelderland.  Uit elke Gelderse gemeente worden enkele leerlingen uitgenodigd voor een speciaal jeugdcongres. Een spannende en bijzondere dag waarop het kinderactieplan voor Gelderland verder word uitgewerkt en gepresenteerd!  


Praktisch:
Wat: volledig verzorgde les onder begeleiding van een lokale politicus
Voor wie: groep 7 en 8 van basisscholen in Gelderland
Tijdsduur: 2 uur per klas
Wanneer: De campagne gaat van start op Warmetruiendag op 10 februari 2017. De les is flexibel in te plannen in de periode 10 februari t/m 15 april.  Door de beperkte tijdsinvestering is het eenvoudig aan te sluiten bij lopende activiteiten op school.
Begeleiding nodig: nee, leerkracht dient wel aanwezig te zijn  
Kosten: geen
Werkvormen:  creativiteit, discussiëren, formuleren en rapporteren, materialen en middelen inzetten presenteren.
Onderwijsdoelen: Het educatieve programma sluit aan bij kerndoelen rondom mens en milieu en burgerschapsvorming.

Doe mee!
Hou mij op de hoogte[ hyperlink invoegen naar google drive formulier of formulier op website GEA om contactgegevens achter te laten.]

Over ons  
Klimaatverbond en IVN Gelderland organiseren de jeugdcampagne “Wijk van de Toekomst” namens het Gelders Energie Akkoord.  Vrijwel alle Gelderse gemeenten, waterschappen, de provincie, omgevingsdiensten, huurdersverenigingen en de Woonbond, energiecoöperaties, netbeheerder Alliander, maatschappelijke organisaties, koepels van het bedrijfsleven en individuele bedrijven, en regio’s zijn aangesloten bij het Gelders Energieakkoord. Onder het motto 'samen komen we verder' werken we toe naar een klimaatneutraal Gelderland in 2050.

Navigatie