Nieuws & Evenementen

Vlog met Frans Langeveld

Vlog met Frans Langeveld

18 januari 2018 - Frans Langeveld, wethouder duurzaamheid bij gemeente Doetinchem, neemt je in deze vlog mee in zijn duurzame wereld.

Lees verder
Gelders Model Wind

Gelders Model Wind

21 december 2017 - Voor een klimaatneutraal Gelderland zijn nog honderden nieuwe windmolens nodig. Dat vraagt om een andere benadering van windontwikkeling. Want in de huidige praktijk komen projecten vaak zeer moeilijk van de grond. In de GEA-tafel wind wordt met ca. 40 deelnemers vanuit coöperaties, maatschappelijke organisaties en belangenverengingen, de windsector en overheden (en een nog grotere klankbordgroep) gewerkt aan een Gelders Model voor participatieve windontwikkeling.

Lees verder
Versnellen met het Gelders Energieakkoord

Versnellen met het Gelders Energieakkoord

21 december 2017 - Het Gelders Energieakkoord heeft in 2017 haar eerste volle jaar ‘gedraaid’. In het voorjaar 2016 kwam het uitvoeringsplan gereed met daarna de bevestiging van de provincie in de zomer. De lastige, maar vaak noodzakelijke, radertjes van financiering en organisatie kwamen toen goed in beweging. Dat eerste volle GEA jaar belooft wat. Want ons netwerk van aangesloten partijen is verdubbeld naar ruim 200 partners. Aan onze thema- en programmatafels zijn ruim 400 mensen aangeschoven en dat doen de meesten vooral vanwege het resultaat dat ze dáár kunnen boeken.

Lees verder
Portaal renoveert opnieuw buurt naar energieneutraal

Portaal renoveert opnieuw buurt naar energieneutraal

21 december 2017 - Corporatie Portaal gaat komend jaar opnieuw een buurt naar energieneutraal renoveren. In de Nijmeegse wijk Meijhorst worden 132 huurwoningen naar energieneutraal gerenoveerd. Het is een voorbeeldproject voor Nijmegen. Vorig jaar voerde Portaal in de Arnhemse wijk Presikhaaf een dergelijk project met 96 huurwoningen uit.

Lees verder
GEA Netwerkborrel

GEA Netwerkborrel

25 oktober 2017

 1 2 3   ››
Navigatie