Terugblik jaarcongres 2017

Twee dagen vol inspiratie, kennisdeling en ambities

Volle zalen waarin veel kennis werd gedeeld, totaal ruim 1000 bezoekers van jong tot oud en een inspirerend verhaal dat tot nadenken uitnodigt: de congressen en meetings die het Gelders Energieakkoord op 9 en 10 mei organiseerde waren een groot succes.

Jeremy Rifkin was het onbetwiste hoogtepunt tijdens deze twee dagen. Hij inspireerde de aanwezigen met een indrukwekkend verhaal over de staat van de economie, de stand van het klimaat en de komst van een derde industriële revolutie. De conclusie: we hebben 40 tot 80 jaar om tot een wezenlijk ander economisch systeem te komen. Hij daagde bestuurders van overheid en bedrijven uit om daarmee nu een start te maken. Goed georganiseerd, met een overkoepelend plan voor mobiliteit, energie en communicatiesystemen. Met name de twintigers werden, tussen een overwegend grijzend publiek, aangesproken aan de slag te gaan.

Rifkin was twee dagen op pad voor het GEA. Hij sprak dinsdag met Gedeputeerde Staten in de politieke meeting. 's Avonds vond het Captains Dinner plaats met ruim 70 CEO's en bestuurders van Gelderse ondernemingen. Tijdens het diner werd aan tafels van gedachten gewisseld over de ideeën van Rifkin en de Gelderse energietransitie.

Op woensdagochtend 10 mei was hij aanwezig bij de FEM Knowledgetour voor studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Tussendoor was er nog tijd voor het signeren van boeken, een persconferentie en persgesprekken. En op 10 mei ’s avonds gaf Rifkin zijn presentatie tijdens het jaarcongres van het GEA bij Industriepark Kleefse Waard. Een bezoek dat de Gelderse partijen inspireerde en in haar visie bevestigde om in samenwerking te bouwen aan een energieneutraal Gelderland.

Voor de basisscholen werd de jeugdcampagne ‘2035: onze toekomst’ georganiseerd, die op 10 mei ’s ochtends werd afgesloten met een jeugdcongres. Tijdens het jeugdcongres sloten de kinderen van groep 7 en 8 een klimaatdeal met Jan Jacob van Dijk, gedeputeerde van de provincie Gelderland. De video vind je hier.

Bekijk hier de foto’s:
 

Lees meer over alle activiteiten rond Jeremy Rifkin op 9 en 10 mei
Lees meer over de sponsormogelijkheden
Lees meer over het bijwonen van het Captains Dinner, exclusief voor ondernemers en bestuurders

Navigatie