Advies duurzaam coalitieakkoord

Het GEA heeft een top 5 adviezen voor de coalitieakkoorden voor je ontwikkeld om je te ondersteunen in het formuleren van jouw energiedoelstelllingen. De inzet van gemeenten, en jouw inzet in het bijzonder, is essentieel bij het bereiken van de energieomslag, vooral nu. Gemeenten hebben invloed op regelgeving, uitvoering en betrokkenheid van bewoners. Een ambitieus verkiezingsprogramma en een concreet college-akkoord bieden een uitgelezen kans om de energiedoelstellingen dichterbij te brengen. Dit is jouw moment. En daar helpt het GEA jou bij.

Voorzitter Asje van Dijk heeft daartoe een persoonlijke boodschap voor je opgenomen:

En ambassadeur van het eerste uur Lara de Brito, wethouder in Wageningen, vertelt je welke kansen duurzaamheid en de energietransitie bieden aan jouw gemeente. 


Lara de Brito, wethouder van Wageningen, is een van de ambassadeurs van het GEA. Kijk naar haar duurzame verhaal.

Helpdesk - mail naar info@geldersenergieakkoord.nl

Het Gelders energieakkoord staat je daarom bij. Heb je vragen over de beste aanpak voor jouw gemeente? Twijfel je over het nut van een leuk voorstel? Wil je een concept-paragraaf laten meelezen? De 'GEA-helpdesk verkiezingen' staat je bij. De helpdesk is per mail bereikbaar via info@geldersenergieakkoord.nl. Wij reageren binnen twee werkdagen. Voor een goede afhandeling is het van belang dat je je naam, mailadres en telefoonnummer opgeeft, zodat we indien nodig op andere wijze even contact kunnen leggen. De helpdesk wordt bemenst door medewerkers van het GEA-secretariaat.

Drie andere hulpmiddelen
Naast de helpdesk hebben wij nog drie hulpmiddelen voor je:

1: Top 5 adviezen coalitieakkoorden
Het GEA heeft een top 5 aan adviezen voor coalitieakkoorden voor na de gemeenteraadsverkiezingen geschreven. Tientallen tips en aanbevelingen staan klaar voor de college-akkoorden die daarop volgen. 

2: 10-puntenplan voor politieke partijen
Het 10-puntenplan bevat de actiepunten die volgens het Gelders Energieakkoord van belang zijn voor het bereiken van de klimaatdoelstellingen van Parijs, onderschreven door het Nederlandse parlement en de Gelderlandse Staten. De politieke partijen kunnen de punten naar eigen inzicht en behoefte aanvullen of indikken. Elke partij en elke gemeente heeft zo eigen accenten.
Downloadversie van het 10-puntenplan

3: Energieprestatie per gemeente
Het Gelders Energieakkoord heeft een tafel monitoring. Deze tafel heeft een monnikenwerk afgeleverd: een overzicht van de energieprestaties van alle Gelderse gemeenten. Het is een lijvig werkje: per Gelderse gemeente vind je zo'n 100 pagina's aan tabellen en tekst.

Navigatie